Välkommen till vår jobbguide! Allt du behöver veta om jobbansökningar, intervjuer och hur du beter dig på jobbet.

Med vår jobbguide avser vi att hjälpa alla som är unga och vill ut på arbetsmarknaden. Vi vill ge er verktygen ni behöver i allt från hur man skriver ett CV och personligt brev till vad man ska tänka på när man är på intervju.

Vi på Hippoo är specialiserade på att hjälpa ungdomar med att starta sina karriärer och komma ut på arbetsmarknaden. Vi erbjuder en tjänst inom hemförsäljning vilket är ett jobb som passar många, men inte alla. Det är vi väl medvetna om. Även om din önskan inte är att jobba hos just oss så hjälper vi gärna till med det vi kan för att ge dig så goda förutsättningar som möjligt i ditt jobbsökande.

Vi har genom åren medverkat vid hundratals arbetsintervjuer med ungdomar och mottagit en bra bit över tusen ansökningar. Med den erfarenheten kan vi självsäkert hävda att vi har koll på hur en bra ansökan som ger ett gott intryck ser ut.

Här nedan kan du ladda ner en mall och läsa mer om hur du skriver ett CV och ett personligt brev.

CV

Vad som är viktigt att tänka på när du skriver ett CV är framför allt att det ska vara tydligt och lättläst. Att ha med en bild på sig själv är ett stort plus eftersom det signalerar att du är seriös med ditt arbetssökande. Eftersom man ofta skickar sitt CV via e-post, befinner man sig på ett opersonligt avstånd från mottagaren. En bild i ditt CV gör det hela mycket mer personligt.

Att ha med referenser i sitt CV är också ett stort lyft i arbetsgivarens ögon. Är du ung och saknar tidigare arbetsgivare kan du lägga in allt ifrån en lärare, en tränare från idrottsföreningen till en förälder. En arbetsgivare som läser en ung arbetssökandes CV har förståelse för att hen inte har så mycket erfarenhet. I så fall blir det viktiga med ett CV att påvisa ett engagemang hos den som söker jobbet.

Personligt brev

Vad som är viktigt att tänka på när du skriver ett personligt brev är att göra det just personligt. Många har någon form av generellt personligt brev som de mer eller mindre ”copy + paste” till varje nytt ansökningsformulär samtidigt som de byter ut namnet på mottagaren. Dessa brev består ofta till största del av en massa generella floskler som av en erfaren betraktare bedöms som tomt innehåll.

Dessa ”generella floskler” behöver inte nödvändigtvis vara dåliga att ha med i sitt personliga brev. Det handlar trots allt om att sälja in sig själv till mottagaren. Samtidigt är det extra bra att förankra styrkorna du lyfter fram hos dig själv till det jobbet du söker. Då visar du att du vet vad som krävs och att du besitter egenskaper som motsvarar behoven på det nya jobbet. Ett exempel på detta kan vara enligt följande som demonstrerar en del ur ett personligt brev som skickas in till en hamburgerrestaurang.

Utan förankring till jobbet:

”Jag är en positiv person som alltid är glad och jag får ofta höra att min glädje smittar av sig på min omgivning.

Jag tål mycket stress då jag i min vardag både hinner med skolan med bra resultat men också tränar simning flera gånger i veckan.

Genom idrotten och skolan har jag blivit bra på att jobba i team och är alltid en stark bidragande kraft till att uppgiften genomförs…

Med förankring till jobbet:

”Jag är positiv och har alltid ett leende på läpparna vilket ger alla kunder som ska beställa sin mat en bra upplevelse i kassan. Det är i kassan besöksupplevelsen startar och en bra start lägger grunden för en nöjd kund.

Jag är även bra på att hantera stress vilket jag säkert kommer att ha nytta av. Det kan vara högt tempo under lunchtid eller när det oväntat kommer en busslast med ett hungrigt hockeylag. Jag vet om att en av de viktigaste parametrarna för att ni ska maximera antalet nöjda kunder är att det ska gå snabbt att få sin mat.

Jag är bra på teamwork vilket måste vara superviktigt i en restaurang där man är många som jobbar tillsammans med varierande arbetsuppgifter på en liten yta…”

Alternativet där egenskaperna är förankrade i jobbets uppgifter påvisar att du inte bara har lagt ner tid på din ansökan och anpassat den efter det specifika jobbet, utan även att du har satt sig in i vad jobbet innebär. Genom att koppla dina personliga egenskaper till arbetsplatsens uppgifter når du precis det målet som ett personligt brev ska uppnå, nämligen att personligt motivera varför just du är en bra kandidat till jobbet.

Utöver detta bör ett personligt brev även innehålla lite information om vem du är som person vilket enklast målas upp genom att du berättar lite kort om vad du läser i skolan, vilka ambitioner du har med dina studier samt vad du har för fritidsintressen.

Tänk också på att ditt brev inte ska vara för långt eller för kort. Det är säkert många som skickar in ansökningar till samma jobb och har du skrivit för långt så är risken stor att den som läser igenom ansökningarna inte tar sig tid att läsa igenom vad du skrivit. Skriver du ett för kort brev framstår du däremot som oengagerad. Balansgången är därmed fin. Mallen som finns att ladda ner här ger dig en bra uppfattning om en lämplig längd.

Intervju

När du ska på intervju finns det några enkla saker du kan tänka på i förväg och förbereda dig på. Halva jobbet gör du innan intervjun, att komma förbered är A&O. Vad man alltid kan utgå ifrån är att man inte är ensam sökande till ett jobb. I intervjustolen där du ska sitta och svara på frågor har och kommer fler andra att sitta och svara på samma frågor och ni konkurrerar alla om samma jobb.

Några enkla punkter att tänka på är följande:

Ditt första intryck är viktigt. Det enklaste sättet att göra ett bra sådant är att ha ett leende när du kommer in och se personen du träffar i ögonen när ni skakar hand. Du ska också tänka på att klä dig ordentligt och med det menar vi hel och rent. Du behöver inte alltid vara uppklädd men håliga byxor och en smutsig t-shirt ger inget bra intryck oavsett hur coolt det är på Instagram för tillfället.   

Förbered dig på vilka frågor du kommer att få. Det finns ett gäng frågor som nästan alltid kommer på en intervju och sen kan du utifrån det specifika jobbet du söker tänka till lite på vilka frågor som rimligtvis kommer att komma. Är man beredd på frågorna som kommer så blir resultat mycket bättre. När det kommer någon fråga som du inte är förberedd på (det gör det alltid) så är det okej att fundera innan du svarar, du behöver inte svara blixtsnabbt. Det går bra att säga till intervjuaren ”låt mig tänka några sekunder så jag kan ge ett korrekt och ärligt svar på den frågan” och var sedan tyst några sekunder och fundera ut vad du vill svara.

Exempel på frågor du kan räkna med att få svara på i en arbetsintervju:

Berätta lite kort om dig själv?

Varför har du valt att söka jobb just här?

Vad har du för styrkor och svagheter?

Vilken roll tar du i ett team?

När du är förberedd med svar på dessa frågor och andra frågor du själv tror att arbetsgivaren skulle vilja ha svar på kommer du ha lättare att övertyga intervjuaren att du är rätt person för jobbet. Lycka till i jobbsökandet!